MILAAN - Zlatan Ibrahimovic vindt dat AC Milan na zijn komst vanuit Barcelona de beste aanval ter wereld heeft. De Zweed arriveerde zondag in Milaan waar hij eerder voor aartsrivaal Internazionale speelde.

''Op papier is onze aanval de beste ter wereld. De fans gaan plezier beleven in het stadion'', aldus Ibrahimovic tegen Sky Italia. Hij zal in de voorhoede gezelschap krijgen van Braziliaanse vedetten als Pato en Ronaldinho.

Trainer Massimo Allegri heeft ook nog de beschikking over Filippo Inzaghi en Marco Borriello. Klaas-Jan Huntelaar vertrekt mogelijk naar Schalke 04.

Ibrahimovic schat Milan hoger in dan Inter, dat na zijn vertrek vorig seizoen nagenoeg alles won. ''Ik zie Milan als de beste club in Italië en één van de betere in Europa.'' De Zweed treft in de Champions League zijn oude werkgever Ajax.

Schuld

De schuld voor zijn korte verblijf van één seizoen bij Barcelona werd door zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gelegd bij coach Josep Guardiola.

''Het idee voor deze transfer kwam van hem. Het was duidelijk dat Barcelona het probleem dat alleen Guardiola had niet kon oplossen.''

Raiola kreeg vrijdag nog een waarschuwing van Barcelona. De club dreigde alle banden met de belangenbehartiger te verbreken als hij niet ophield met Guardiola in diskrediet te brengen.