AMSTERDAM - Miralem Sulejmani voetbalt ook de rest van het seizoen voor Ajax. Dat verklaarde trainer Martin Jol zondag na de zege van zijn ploeg bij De Graafschap (0-5).

De aanvaller staat in de belangstelling van Vitesse. ''Maar wij hebben niet met mensen van die club gesproken. Ook als dat nog wel gebeurt, blijft Sulejmani bij ons.''

Jol liet in het midden of Ajax voor september, als de transfermarkt sluit, nog een speler aantrekt.

''We hebben niet veel middelen maar je weet niet hoe een koe een haas vangt'', zei hij. Jol wil na Mounir El Hamdaoui en Mido graag nog een aanvaller naar Amsterdam halen.

Afellay

Ibrahim Afellay blijft bij PSV. Dat is de stellige overtuiging van technisch manager Marcel Brands. De middenvelder heeft een aflopend contract in Eindhoven en kwam dit seizoen 'Europees' nog niet in actie om hem interessant te houden voor mogelijke kopers.

Twee dagen voor het sluiten van de transferperiode, dinsdag om middernacht, heeft nog geen enkele club zich gemeld voor Afellay.

Contractverlenging

''Ik ga er dus vanuit dat Ibrahim bij ons blijft'', zei Brands zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. ''Er speelt niets en ik kan me niet voorstellen dat er de komende twee dagen nog iets gebeurt. Ibrahim heeft het ook heel erg naar zijn zin bij ons.''

De technisch manager van de Eindhovenaren wil na de komende interlandperiode met Afellay gaan praten over mogelijke contractverlenging.