ROTTERDAM - Sekou Cissé is zijn basisplaats bij Feyenoord alweer kwijt. De Ivoriaanse aanvaller begint zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse op de bank.

Afgelopen donderdag kwam hij in België tijdens de Europese return tegen AA Gent (2-0) voor de eerste keer dit seizoen in actie, na een slepende teenblessure.

De Russische huurling Fedor Smolov, die in Gent als invaller fungeerde, is teruggekeerd in het Rotterdamse basisteam. Kelvin Leerdam neemt op het middenveld opnieuw de plaats in van de nog geblesseerde Karim El Ahmadi (heup).

Bij Vitesse maakt Chelsea-huurling Nemanja Matic zijn debuut op het middenveld. De van Ajax geleende Ismaïl Aissati begint bij de Arnhemse ploeg op de bank.

PSV

Ibrahim Afellay begint tegen ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen in de basis bij PSV. De middenvelder kwam tot nu toe vanwege een trainingsachterstand louter als invaller in het veld.

Otman Bakkal, hersteld van een spierblessure, keert ook terug in de basis. Afellay en Bakkal vervangen Orlando Engelaar en Ola Toivonen, die beiden ziek zijn.

Trainer Fred Rutten geeft centraal achterin Marcelo de voorkeur boven Jagos Vukovic, die op de bank zit. Marcelo stond donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen FC Sibir Novosibirsk voor het eerst in de basis bij PSV. De Braziliaan vormt het centrale duo met de Mexicaan Francisco 'Maza' Rodriguez.

FC Twente

FC Twente speelt tegen FC Utrecht met Marc Janko en Luuk de Jong. Trainer Michel Preud'homme kiest daarmee voor twee centrale spitsen.

Halverwege de wedstrijd tegen Vitesse, vorige week, zette de coach De Jong naast Janko. Prompt maakte FC Twente de eerste treffers van het seizoen. Janko maakte er één, De Jong twee.

Robert Rosales, de nieuwe back, staat voor de eerste keer in de basis van de Enschedese club.