AMSTERDAM - Bayern München vreest dat het dit jaar geen beroep meer kan doen op de diensten van Arjen Robben. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving verloopt het herstelproces niet voorspoedig.

"Het is hoogst twijfelachtig of wij Arjen nog voor de winterstop kunnen gebruiken", laat technisch directeur Christian Nerlinger van Bayern in boulevardkrant Bild weten.

"Het genezingsproces verloopt niet naar wens, het zal nog lang duren voordat hij weer inzetbaar is."

Robben raakte in de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika geblesseerd aan zijn hamstring, maar kon na behandeling door fysiotherapeut Dick van Toorn toch ingezet worden in vijf wedstrijden op de mondiale eindronde.

Hoop

De clubarts van Bayern, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, constateerde bij terugkeer in München dat Robben echter nog steeds een hamstringblessure heeft. De blessure van de aanvaller heeft de verhoudingen tussen Bayern en de KNVB op scherp gezet.

Twee weken geleden sprak Robben zelf de hoop uit dit jaar nog zijn rentree te kunnen maken. Zijn club gaf hem de afgelopen weken vrij om zo optimaal mogelijk te herstellen van zijn blessure.