MALAGA - Valencia heeft al op de openingsdag van de Spaanse competitie bewezen dat er ook leven is na David Villa en David Silva. 

Beide sterren vertrokken, naar respectievelijk Barcelona en Manchester City, maar de nummer drie van vorig seizoen won zaterdagavond gewoon met 3-1 bij Malaga.

De nieuwe spits Aritz Aduriz, een van de aanwinsten met een veel bescheidener staat van dienst, maakte de openingstreffer al na negen minuten.

Joaquin

Joaquin (2) stelde in de slotfase de zege veilig, nadat Sebastian Fernandez Malaga vlak voor rust hoop had gegeven met de gelijkmaker. De voor Oranje opgeroepen Hedwiges Maduro bleef bij Valencia op de bank.

Athletic Bilbao won in Alicante met 1-0 bij het gepromoveerde Hercules, nog zonder doelman Piet Velthuizen. Fernando Llorente maakte vlak na rust de enige treffer met het hoofd.

Sevilla

Ook Sevilla begon met een zege in een uitwedstrijd, tegen een club die waarschijnlijk een moeilijk seizoen tegemoet gaat in de Primera Division. UD Levante bleek een maat te klein: 1-4.

Abdoulay Konko (2), Alvaro Negredo en Renato scoorden voor de ploeg uit Andalusië, die Luis Fabiano op de bank hield. Levante was door een benutte strafschop van Ruben Suarez nog wel op voorsprong gekomen.