MILAAN - AC Milan en Barcelona hebben zaterdag overeenstemming bereikt over de overgang van aanvaller Zlatan Ibrahimovic. Milan, in de Champions League een van de tegenstanders van Ajax, huurt de Zweed voor een jaar en neemt hem vervolgens voor 24 miljoen euro over.

Voorzitter Adriano Galliani maakte de overeenkomst zaterdagavond bekend. ''Ibrahimovic wordt maandag gekeurd en ondertekent dan een vierjarig contract'', aldus Galliani.

Ibrahimovic maakte vorig seizoen de overstap van Internazionale naar Barcelona. Door de komst van David Villa leek daar hij op de reservebank te belanden.

Klaas-Jan Huntelaar

In het verleden speelde de Zweed ook voor Ajax. Milan hoopt Klaas-Jan Huntelaar aan Schalke 04 over te doen. Beide clubs zijn het al eens over het transferbedrag. De Nederlandse aanvaller werd ook meteen buiten de selectie gelaten voor het duel met Lecce.

Ibrahimovic zei geen problemen te verwachten bij zijn terugkeer in Milaan waar hij in 2007, 2008 en 2009 landskampioen werd, zij het bij concurrent Inter. Hij ging er weg met de woorden dat er voor hem in Italië niets meer te wensen over was. Daar kwam hij zaterdag op terug.

Niets uit te leggen

''Er valt niets uit te leggen'', zei de aanvaller tegen Sky Italia. ''Inter heeft pas echt alles gewonnen zonder mij. Toen ik er nog speelde, ging het goed en we wonnen het een en ander."

"Nu ga ik voor Milan voetballen. Daar ben ik blij om. Alles is op een prima manier geregeld. Milan is een van de allergrootste clubs. Mijn droom is met Milan de Champions League winnen.''