KERKRADE/BREDA - Roda JC heeft zaterdag voor eigen publiek een doelpuntrijke zege geboekt op Heracles Almelo: 4-2. Na twintig minuten stonden de Limburgers al met 3-0 voor door treffers van Morten Skoubo (2) en Laurent Delorge.

Na de hervatting knokte de ploeg uit Almelo zich terug in de wedstrijd. Marko Vejinovic en Willy Overtoom zagen hun van richting veranderde schoten in het Kerkraadse doel verdwijnen.

Mads Junker stelde de zege voor Roda JC veilig. Bij de thuisclub debuteerde de van Ajax gehuurde verdediger Rob Wielaert.

NAC - VVV

NAC Breda heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. Voor eigen publiek won NAC met 2-0 van VVV-Venlo.

Die score was al na 26 minuten bereikt, door doelpunten van Matthew Amoah en Donny Gorter. Voor Amoah was het alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Ruud Brood

Bij NAC zaten de assistent-trainers John Karelse en Gert Aandewiel opnieuw als eindverantwoordelijken op de bank, na het vertrek van Robert Maaskant.

NAC wil Ruud Brood aanstellen als opvolger van Maaskant, maar heeft nog geen overeenstemming bereikt met diens club RKC Waalwijk.

NEC - Heerenveen

NEC Nijmegen heeft  in eigen stadion gelijkgespeeld (2-2) tegen sc Heerenveen. De Nijmegenaren verspeelden een voorsprong van 2-0.

Leroy George bracht in de 49e minuut de thuisploeg op 1-0, waarna Lasse Schöne twee minuten later de marge verdubbelde. Christian Grindheim scoorde vervolgens in de 51e minuut namens de bezoekers.

Gabor Babos

In de slotfase schoot Roy Beerens via Rens van Eijden de gelijkmaker achter de debuterende doelman Jasper Cillissen.

Hij verving Gabor Babos, die voor het eerst in vier seizoenen een duel van NEC aan zich voorbij moest laten gaan. De Hongaarse doelman haakte zaterdagmiddag op het laatste moment af met een rugblessure.