BREDA - Kees Kwakman speelt zaterdagavond tegen VVV-Venlo naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor NAC Breda. 

Technisch directeur Jeffrey van As heeft een mondelinge overeenkomst bereikt met FC Augsburg over een transfer van de 27-jarige middenvelder. Kwakman heeft nog een contract tot medio 2013 in Breda.

NAC nam de multifunctionele middenvelder twee jaar geleden over van RBC Roosendaal. Kwakman speelde eerder voor FC Volendam. Hij was de afgelopen twee jaar een onbetwiste basisspeler in Breda.

Jos Luhukay

FC Augsburg, de club van de Limburgse trainer Jos Luhukay, speelt in de tweede Bundesliga. Augsburg trok deze zomer al drie spelers uit de eredivisie aan: Paul Verhaegh, Marcel de Jong en Gibril Sankoh.

Kwakman nam met opgeheven hoofd afscheid van de aanhang in het Rat Verlegh-stadion. Hij leverde de assist bij de 1-0 van Matthew Amoah en stapte uiteindelijk met een 2-0-overwinning van het veld.

Ontwikkeling

''Deze overstap naar Augsburgis goed voor mijn ontwikkeling, ook als mens. Ik ga er financieel op vooruit, krijg te maken met een Nederlandse trainer en ga spelen voor een ploeg die kampioen wil worden. Het doet pijn om NAC te verlaten, maar ik ga met opgeheven hoofd weg.''

De middenvelder ondertekent bij Augsburg een contract voor twee jaar.