SPA-FRANCORCHAMPS - Michael Schmuacher begint zondag in de Grote Prijs van België aan een vrijwel hopeloze missie. De coureur van Mercedes zal vrijwel zeker vanaf een van de laatste posities moeten vertrekken.

Dat is een gevolg nog van een straf uit de vorige Grote Prijs van Hongarije, waarin Schumacher zijn concurrent Rubens Barrichello bijna tegen een betonnen muur duwde.

Hij werd na de kwalificatie van zaterdag, waarin hij de elfde tijd reed, tien plaatsen naar achteren gezet in de startopstelling.

Alles mogelijk

''Het zal heel moeilijk worden een goed resultaat te behalen. Maar als het weer slecht blijft, heb ik kansen. Als het regent, is alles mogelijk'', zei de Duitser in Spa. ''Als de watercapriolen maar op het juiste moment in de race plaatsvinden.''

De zevenvoudig wereldkampioen baalt des te meer van de straf omdat hij op het circuit van Spa-Francorchamps de beste races uit zijn imposante carrière heeft gereden.

Hij won hier in 1992 zijn eerste Grand Prix. 'Schumi' zou daarna nog vijf keer zegevieren in de Ardennen en drie keer naar de tweede plaats rijden. Geen enkele andere coureur kan hem dat nazeggen.

Woonkamer

''Ik heb dit circuit vaak mijn woonkamer genoemd omdat ik hier zo veel prachtige herinneringen heb liggen. Het is duidelijk dat mijn uitgangspositie met die straf niet geweldig is, maar ik geef niet op. De wisselende weersomstandigheden kunnen in mijn voordeel werken.''

De race op Spa in 1995 sterkt hem in zijn opvattingen. Schumacher kwalificeerde zich als zestiende voor de wedstrijd, maar hij won toch nog door heel gedurfd op slicks over de natte baan te rijden.