EINDHOVEN - PSV speelt dit weekeinde mogelijk zonder Orlando Engelaar tegen ADO Den Haag. De middenvelder is ziek. ''Het is even afwachten hoe snel hij herstelt'', zei trainer Fred Rutten in zijn voorbeschouwing.

Ibrahim Afellay is wel beschikbaar. De internationaal ontbrak eerder in de week in Europees verband, om zijn kansen op een eventuele transfer niet te verkleinen. ''Ibrahim is inzetbaar'', aldus Rutten.

Enkele spelers hielden ''kleine pijntjes'' over aan het Europese treffen met FC Sibir. Dat gold met name voor Marcelo en Stanislav Manolev. Misschien neemt Rutten daarom uit voorzorg een man meer mee in zijn wedstrijdselectie.

Ajax

Ajax speelt het komende weekeinde tegen De Graafschap zonder Rasmus Lindgren en Nicolas Lodeiro. De twee, Zweed en Uruguyaan, zijn geblesseerd. Vurnon Anita keert terug. Hij ontbrak de afgelopen week in het Europese duel met Dinamo Kiev wegens een schorsing.

AZ speelt dit weekeinde tegen Excelsior mogelijk zonder Dirk Marcellis. De verdediger is geblesseerd uit het Europese duel van de club met Aktobe gekomen. AZ liet vrijdag weten dat de beslissing over de inzetbaarheid van de van PSV afkomstige speler pas later wordt genomen.

Trainer Gertjan Verbeek kan in elk geval nog geen beroep doen op Nick van der Velden (ziek) en Gill Swerts. Rasmus Elm daarentegen is op de weg terug. Mogelijk maakt hij deel uit van de selectie.

FC Twente

FC Twente kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht beschikken over een fitte selectie. Dat liet trainer Michel Preud'homme weten.

Denny Landzaat maakt nog geen deel uit van de selectie. De verwachting is wel dat de oud-speler van Feyenoord en AZ binnenkort een contract bij de kampioen tekent. Landzaat, die al meetraint in Enschede, volgt dan de vertrokken Cheick Tioté op.

Feyenoord

Feyenoord moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen het opgepepte Vitesse doen met dezelfde spelersgroep als donderdagavond in Gent.

Belangrijke spelers als aanvaller Jon Dahl Tomasson (bovenbeen) en verdediger André Bahia (knie) zijn nog steeds niet van de partij. Ook aanvaller Diego Biseswar (knie) ontbreekt opnieuw. Middenvelder Karim El Ahmadi (heup) vormt een groot twijfelgeval.

Vitesse

Ismail Aissati begint zondag op de bank in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Vitesse-trainer Theo Bos vindt het nog te vroeg voor een basisplaats van de huurling van Ajax, die vrijdag pas voor het eerst meetrainde.

De van Chelsea gehuurde Nemanja Matic debuteert zondag wél in de basis van Vitesse. Omdat hij naast een Servisch ook een Slowaaks (EU-)paspoort heeft, heeft de controlerende middenvelder geen werkvergunning nodig.

De Kroatische doelman Matej Delac en de Servische verdediger Slobodan Rajkovic, die net als Matic voor een seizoen van Chelsea overkwamen, wachten daar nog op. Zij ontbreken daarom in de wedstrijdselectie voor het duel met Feyenoord.