KATWIJK - Met de nog steeds geblesseerde Jaap Stam vertrekt het Nederlands voetbalelftal donderdagavond naar Glasgow. Twee dagen voor de eerste ontmoeting met Schotland in de play-offs van de EK-kwalificatie ondervindt de voorstopper nog hinder van zijn gekwetste enkel. Stam heeft goede hoop dat hij vrijdagavond de laatste test voor het duel volledig kan afwerken.

Stam verscheen donderdag op het trainingsveld van Quick Boys in Katwijk. Hij liet de groepstraining lopen. De verdediger beperkte zich tot enkele loopoefeningen en verdween voortijdig van het veld. Andre Ooijer deed wel volledig aan de training mee. De verdediger lijkt hersteld van een schouderblessure. Opvallend was wel dat hij een inworp uit de weg ging.

Ruud van Nistelrooij vormde tijdens het afsluitende partijspelletje opnieuw een koppel met Rafael van der Vaart. De centrumspitsen kregen vanaf de vleugels wederom steun van Marc Overmars en Andy van der Meyde. Phillip Cocu en Clarence Seedorf waren de centrale middenvelders.

Net als een dag eerder liet Patrick Kluivert tijdens de training opnieuw van zich horen. Voor het wakend oog van bondscoach Advocaat maakte hij een heel mooie treffer. De spits liet nogmaals zien dat hij ondanks de bijrol die hij vervult in Barcelona nog steeds kandidaat is voor de vacature van centrumaanvaller in Oranje.