AMSTERDAM - Rafael van der Vaart en Royston Drenthe worden door Real Madrid-trainer José Mourinho buiten de selectie gelaten voor de eerste competitiewedstrijd tegen Real Mallorca van komende zondag.

Volgens de krant AS mag het duo uitkijken naar een nieuwe werkgever. Verschillende Spaanse clubs zouden Drenthe een jaar willen huren van ‘De Koninklijke’.

Deed Mourinho in de voorbereiding nauwelijks een beroep op de voormalige Feyenoorder, in Van der Vaart heeft de Portugees wél vertrouwen.

Het bestuur van Real Madrid zou de Nederlander echter het liefst verkopen na de komst van onder anderen Mesut Özil en Sergio Canales, twee spelers die net als Van der Vaart een positie als aanvallende middenvelder prefereren.

Schalke 04

De 27-jarige international wordt in Duitse media in verband gebracht met Schalke 04, dat een spelmaker zoekt om Raúl te bedienen.

“Hij zou hier heel goed passen”, meent trainer Felix Magath van de club uit Gelsenkirchen. “In zijn tijd bij Hamburger SV heeft Van der Vaart laten zien hoe goed hij kan spelen in de Bundesliga. Raúl ziet hem graag komen.”