AMSTERDAM - FC Barcelona en AC Milan hebben donderdag overeenstemming bereikt over een transfer van Zlatan Ibrahimovic naar de Serie A. De 28-jarige Zweed neemt vrijdag een beslissing over zijn toekomst.

“Het wordt een heel lastig besluit, maar Milan wil en krijgt vrijdag antwoord van Ibrahimovic”, tekent Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de spits, op in de krant Sport.

Raiola verklaarde eerder in de week dat het voor 99,999 procent zeker is dat Ibrahimovic na een jaar afscheid neemt van FC Barcelona. In de persoon van David Villa trokken de Catalanen een nieuwe aanvalsleider aan.

Huntelaar

Met de transfer zou een bedrag van veertig miljoen euro zijn gemoeid, door Milan te betalen in drie termijnen. Er worden geen spelers betrokken bij de operatie.

De berichtgeving in enkele media dat de Italiaanse topclub Klaas-Jan Huntelaar of Marco Borriello als wisselgeld inzet, berust niet op waarheid.

Als de deal wordt afgerond, treft Ibrahimovic met Milan in de groepsfase van de Champions League zijn voormalige werkgever Ajax. De andere groepsgenoten van de 'Rossoneri’ zijn Auxerre en Real Madrid.

Mascherano

Javier Mascherano verruilt zo goed als zeker Liverpool voor FC Barcelona. De 26-jarige aanvoerder van Argentinië heeft van de Engelse club permissie gekregen om te onderhandelen in Catalonië nadat de clubs een transfersom zijn overeengekomen.

Zowel Liverpool als FC Barcelona bevestigt het akkoord op de website. Mascherano speelde sinds 2007 voor de club van Dirk Kuijt en Ryan Babel, aanvankelijk als huurling van West Ham United.

Hij hengelde al de hele zomer naar een transfer naar FC Barcelona; zijn vrouw zou niet kunnen aarden in Engeland. Voor de kampioen van Spanje is Mascherano het alternatief nadat Cesc Fabregas na veel vijven en zessen besloot om Arsenal trouw te blijven.