NEW HAVEN - Thiemo de Bakker heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi van New Haven. De Westlander versloeg in de kwartfinales de Kazak Jevgeni Korolev in twee sets: 6-4 6-3.

Hij stuit in de halve eindstrijd op de winnaar van de partij tussen de Oekraïner Sergij Stachovski en de als eerste geplaatste Cyprioot Marcos Baghdatis. Het is de tweede keer in zijn carrière dat De Bakker zich plaatst voor de halve finale van een ATP-toernooi.

In april schaarde hij zich in Barcelona, mede dankzij een fraaie zege op de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, bij de laatste vier. Toen bleek de Zweed Robin Söderling in de halve finale te sterk.

US Open

De zegereeks in New Haven zal De Bakker zelfvertrouwen geven voor zijn deelname aan de US Open, die maandag in New York beginnen.

De 21-jarige tennisser is als enige Nederlander rechtstreeks toegelaten tot het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Dit seizoen bereikte hij zowel op Roland Garros als Wimbledon de derde ronde.

De Bakker staat momenteel 53e op de wereldranglijst en zal maandag, wanneer de nieuwe ranglijst wordt gepubliceerd, ongetwijfeld enkele plekken opschuiven.