AMSTERDAM - “Het ziet er serieus uit wat er bij Cervélo aan de hand is en dat is niet zo mooi voor Theo. Maar officieel weten we nog niet waar hij staat", aldus Orlando van den Bosch, zaakwaarnemer van Theo Bos tegenover NUsport.

Hij reageert op het nieuws dat Cervélo na dit seizoen uit het profpeloton stapt.

Bos heeft een tweejarig contract met Cervélo, waarvan het eerste nog niet is afgelopen. "Laat ik niet op de zaken vooruit lopen en eerst aanhoren van de teamleiding wat er werkelijk aan de hand is", benadrukt de zaakwaarnemer.

Theo Bos was twee jaar geleden nog baansprinter, maakte na de Spelen van Beijing de overstap naar de weg en ging afgelopen seizoen van het Continental Team van Rabobank naar Cervélo.

De ploeg, waar Jean-Paul van Poppel ploegleider is en Joop Alberda technisch directeur, stapte twee jaar geleden in het wielrennen om het fietsenmerk te promoten en te testen.

Koerswijziging

De nieuwe leiding zou een koerswijziging wensen en een dure profploeg past volgens de berichten niet in het nieuwe beleid van de fietsenfabrikant.

Van den Bosch: “Als het tot een abrupt einde komt van Theo’s contract is dat niet leuk. Bijna onverkropbaar. Hij heeft vorig jaar heel bewust voor deze ploeg gekozen, het zag er mooi uit. Met Thor Hushovd, Heinrich Haussler en Theo Bos had Cervélo een uitstekende ploeg, ook een ploeg met toekomst.”

'Genoeg belangstelling'

Bos is momenteel in Spanje. De sprinter die dit jaar al vier koersen won, begint zaterdag aan de Vuelta, zijn eerste grote ronde als wegrenner. Van den Bosch: “Theo hoeft zich geen zorgen te maken. Hij is bezig aan een geweldig seizoen, er is veel waardering voor waar hij mee bezig is sinds zijn overstap van de baan."

"Ik heb de afgelopen tijd al heel wat ploegen aan de lijn gehad die informeerden naar Theo. Die heb ik vandaag weer allemaal aan de lijn gehad toen dit nieuws kwam, en ook nog wat nieuwe ploegen. Als zaakwaarnemer kan ik zeggen: ‘Ik heb wel eens met mindere kaarten moeten pokeren.’ Maar nogmaals: laten we eerst eens horen wat er werkelijk aan de hand is.”