RIJSWIJK - Tottenham Hotspur mag meedoen om het grote geld in de Champions League. De Londense club klaarde woensdagavond zoals verwacht de laatste klus in de play-offs tegen Young Boys.

Peter Crouch loodste de Spurs naar de 'Zilvervloot'. MSK Zilina, AJ Auxerre en FC Kopenhagen loten donderdag evenals Ajax ook mee voor de groepsfase.

Crouch wees de Spurs de weg tegen de Zwitsers, die vorige week in Bern met 3-2 hadden gewonnen. De lange aanvaller maakte de kostbare treffer die in principe genoeg was voor een vervolg in het belangrijkste Europese toernooi al na vijf minuten.

Gomes

Zijn collega voorin Jermain Defoe besliste het duel na ruim een half uur. Het ontging de Franse scheidsrechter Laurent Duhamel dat hij de bal met de arm klaar legde.

Doelman Heurelho Gomes raakte al vroeg geblesseerd maar haalde nog wel de rust. Carlo Cudicini verving de oud-PSV'er. Crouch bepaalde de eindstand op 4-0, onder meer door een strafschop te benutten. De overtreding die eraan vooraf ging leverde Senad Lulic rood op.

Zilina

De Slowaakse kampioen Zilina was in de beladen confrontatie met Sparta Praag ook snel klaar, vooral door de 2-0-zege van vorige week in Tsjechië. Momodou Ceesay maakte na ruim een kwartier de moeilijke missie van Sparta schier onmogelijk met de 1-0.

De spits uit Gambia speelde de afgelopen twee seizoenen voor KVC Westerlo. Zijn contract in België werd niet verlengd wegens totale improductiviteit.

Kopenhagen

Kopenhagen plaatste zich ten koste van Rosenborg: 1-0. Solvi Ottesen scoorde. In Noorwegen hadden de Denen met 2-1 verloren. De van Vitesse overgekomen Claudemir had bij de thuisclub een basisplaats.

Auxerre

Auxerre schakelde Zenit Sint-Petersburg verrassend uit. Cédric Hengbart werkte de achterstand van de uitwedstrijd in Rusland (1-0) weg. De Pool Ireneusz Jelen tekende na rust voor de bevrijdende 2-0.

Toen ook doelman Vjatsjeslav Malafejev nog uit het veld werd gestuurd was er voor Zenit, ondanks de komst van extra aanvaller Danko Lazovic (ex-PSV), geen redden meer aan.