AMSTERDAM - Thiemo de Bakker heeft de kwartfinale van het ATP-toernooi in New Haven bereikt. Op het terrein van de universiteit van Yale klopte de Westlander Florian Mayer uit Duitsland: 6-7 (2), 6-1, 7-5.

In de volgende ronde treft De Bakker (12) Evgeny Korolev. De Kazach was Ilya Marchenko uit Oekraïne de baas: 7-6 (5), 6-4.

In het duel met de als achtste geplaatste Mayer was het De Bakker die als eerste zijn opslag inleverde in de vierde game van de eerste set.

De Nederlander sloeg in de zevende game terug en daarna stevende de set op een tiebreak af. Daarin was Mayer duidelijk beter: 7-2.

Breakpunten

In het tweede bedrijf schakelde De bakker een tandje bij en na de 1-1 won hij vijf games op rij. In de derde set moest De Bakker in de zesde game twee breakpunten wegwerken, maar toen dat gelukt was kwam de man uit 's-Gravenzande niet meer in de problemen.

Op 5-5 stond Mayer op eigen opslag met 40-0 voor, maar toen stortte de Duitser ineen. Vijf punten op rij bracht De Bakker de break en hij serveerde de partij vervolgens uit.