MAASTRICHT - MVV-trainer Jan van Deinsen heeft donderdag Jeroen van Staveren en Patrick Deckers van de training gestuurd. Beide spelers meldden zich donderdag weer op de training na de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB.

Die commissie bepaalde woensdag dat beide spelers per direct weer toegelaten moesten worden tot de training op straffe van een dwangsom van 500 euro per dag per speler. Beide spelers waren eerder door Van Deinsen van de training weggestuurd, omdat ze een bespreking misten. De twee tekenden beroep aan bij de arbitragecommissie. Die stelden de spelers in het gelijk. Sam Ysebart, de derde speler die door MVV was weggestuurd, hoeft niet terug te keren omdat hij niet onder contract staat.

Van Deinsen weigerde de spelers donderdag weer toe te laten, omdat hij officieel nog niet op de hoogte was van de uitspraak van de arbitragecommissie. "Ik heb daarvan niets gehoord", aldus de trainer. "Ook het bestuur van MVV heeft mij nog niet op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. Ik wacht de beslissing van het bestuur af in deze kwestie."