KATWIJK - Zonder de lichtgeblesseerde Jaap Stam (hamstring)en André Ooijer (schouder) werkte het Nederlands elftalwoensdagavond de eerste training voor het uitduel van zaterdag metSchotland af.

Opvallend was dat Patrick Kluivert tijdens hetafsluitende partijtje niet tot het team met de basisspelersbehoorde. De productiefste international moest voor Ruud vanNistelrooij plaats maken.

Advocaat oefende in het partijspelletje een systeem met tweeflankspelers. Marc Overmars acteerde op links, Andy van der Meydespeelde op de rechterflank. Van Nistelrooij, de spits waar ze inSchotland zo bang voor zijn, en Rafael van der Vaart vormden hetspitsenduo van Oranje. Niet Edgar Davids maar Clarence Seedorf enPhillip Cocu waren de centrale middenvelders.

Bij absentie van de lichtgeblesseerde Stam kreeg doelman Van derSar hulp van Frank de Boer en Michael Reiziger. Omdat de partijtjesuit negen man bestonden, speelde linksback Van Bronckhorst mee metde reservespelers.

Wisselingen

Advocaat kondigde al voor de training aan dat zijn keuzes altijdens het partijspelletje zichtbaar zouden worden. Hij behieldzich uiteraard het recht voor om de komende dagen nog wisselingenaan te brengen.

Kluivert maakte tijdens het partijspelletje alvast van degelegenheid gebruik om te onderstrepen dat hij ook in goede vormsteekt nu hij geen basisspeler meer is bij Barcelona. Dankzij drieprachtige treffers van Kluivert wonnen de wissels van deA-formatie: 3-2. Van Nistelrooij antwoordde met één doelpunt.