HOUSTON - Andy Roddick is de Masters Cup in Houston begonnen met een zege. De Amerikaan won dinsdagavond in drie sets van de Spanjaard Carlos Moya: 6-2 3-6 6-3. Het servicekanon behield daarmee uitzicht op zijn belangrijkste doel; het jaar afsluiten als beste tennisser ter wereld.

Roddick heeft nog één concurrent voor die begeerde positie, de Spanjaard Ferrero. De winnaar van Roland Garros verloor maandag zijn eerste partij van de Argentijn Nalbandian.

Roddick overrompelde Moya in de eerste set (6-2), maar liet zich van de wijs brengen in het tweede bedrijf. Hij maakte zich zo kwaad over een discutabele beslissing van een lijnrechter, dat hij de controle over zijn spel verloor. Moya won in 6-3. Net op tijd bracht Roddick de rust terug in zijn hoofd en daarmee het venijn in zijn slagen. Hij won de derde set in 6-3.

Schüttler

Eerder op de avond won de Rainer Schüttler zijn eerste partij in de rode groep van de Masters Cup. In een slopend gevecht van bijna tweeënhalf uur rekende de Duitser af met de Argentijn Coria.

De Australiër Todd Woodbridge zal dit jaar niet meer het record aantal gewonnen dubbeltitels kunnen verbeteren. Hij werd dinsdag bij de Masters in Houston met zijn Zweedse partner Jonas Björkman uitgeschakeld door de Amerikaanse tweeling Bob en Mike Bryan. Woodbridge blijft daardoor op 78 dubbeltitels staan, evenveel als mederecordhouder Tom Okker.