GLASGOW - Het Schotse voetbalelftal gaat Oranje zware tijden bezorgen, kondigde bondscoach Berti Vogts dinsdag na afloop van de eerste training op Hampden Park in Glasgow aan. De Duitser kent de underdogpositie van zijn ploeg maar is desondanks optimistisch: "We zullen spelen met het hart".

Oranje is favoriet, erkende Vogts dinsdag, maar de nummer 58 van de wereldranglijst waant zich beslist niet kansloos in de dubbele confrontatie met Oranje om een plaats op het Europees kampioenschap van 2004 in Portugal. Schotlands beste prestatie onder Vogts was het 1-1-gelijkspel tegen Duitsland in juni. "We moeten voetballen zoals we dat deden tegen Duitsland", meldde de 56-jarige bondscoach.

"Voetballen tegen Nederland is altijd iets speciaals voor me. Hun spelers voetballen bij de beste clubs van de wereld, maar ze kunnen er maar elf opstellen", sprak Vogts, die hoopt dat middenvelder Colin Cameron alsnog fit is om zaterdag, en anders in ieder geval woensdag, te spelen.

Cameron kampt met maagklachten. "We kunnen het Nederlands elftal een zware tijd bezorgen. Schotland zal goed georganiseerd en met het hart voetballen."