AMSTERDAM - Helmond Sport heeft vrijdag op bezoek bij FC Den Bosch gewonnen met 1-0. Bruno Andrade scoorde in de negentiende minuut de enige goal van de wedstrijd.

Cambuur Leeuwarden won met 1-0 bij FC Dordrecht en staat tweede. Sandor van der Heide was daar de doelpuntenmaker.

FC Zwolle haalde de ruimste zege van de eerste speeldag. De ploeg won met 3-0 bij FC Emmen. Sjoerd Ars opende al in de eerste minuut de score en kreeg zo de eerste goal uit de Jupiler League dit seizoen op zijn naam.

Na ruim een half uur maakte Danny Schreurs de 2-0. Vlak voor tijd scoorde Ars opnieuw. Vanaf de strafschopstip bepaalde hij de eindstand. Omdat Zwolle een minpunt had, moet de ploeg met een derde plaats genoegen nemen.

MVV

MVV heeft vrijdagavond twee kostbare punten in De Geusselt laten liggen. De Limburgse club leidde bij de rust van de thuiswedstrijd tegen FC Volendam met 2-0. In de tweede helft kwamen de bezoekers evenwel terug tot 2-2.

MVV had de drie punten heel goed kunnen gebruiken in de strijd tegen het negatieve saldo waarmee de ploeg uit Maastricht aan de nieuwe competitie moest beginnen.

De nieuwe trainer René Trost zag zich door het wanbeleid uit de voorgaande seizoenen geconfronteerd met een begintotaal van -7.

RKC Waalwijk

Degradant RKC Waalwijk liet direct steken vallen. Op bezoek bij FC Eindhoven werd er niet gescoord: 0-0.

Almere City FC won met 3-1 van RBC Roosendaal en was zo direct de drie minpunten die de ploeg gekregen had kwijt. AGOVV Apeldoorn won met 3-1 van Fortuna Sittard en staat daardoor op -3 punten.