RIJSWIJK - Na één speelronde in de eredivisie is De Graafschap met Heracles Almelo de koploper. De Doetinchemse nieuweling, die in het openingsduel Excelsior versloeg, wacht dit weekeinde een aardige uitdaging.

De club gaat op bezoek bij PSV, dat eveneens zijn eerste wedstrijd won.

PSV versloeg vorige week sc Heerenveen, onder anderen door twee fraaie treffers van Ola Toivonen. Van de drie mogelijke titelkandidaten was het de enige die won. Ajax (gelijk bij FC Groningen) en FC Twente (bij Roda JC) lieten punten liggen.

FC Twente

De kampioen gaat zaterdag op jacht naar de eerste zege en het eerste doelpunt. Tegenstander is Heerenveen. Het duel wordt in de Veste van Enschede gespeeld. FC Twente - Heerenveen staat voor de achttiende keer op het programma. Elf keer won het elftal uit Enschede. De afgelopen vier seizoenen was er ook steeds een zege voor de thuisclub.

Ajax voetbalt in de Arena tegen Vitesse. De Arnhemmers behoren tot de zes clubs die in het eerste weekeinde wonnen. Naast PSV, De Graafschap en Vitesse hebben ook Heracles Almelo, Feyenoord en NEC momenteel drie punten.

Derby

Feyenoord maakt zich op voor de eerste stadsderby van het seizoen. Tegenstander is Excelsior, dat na de degradatie van Sparta het aantal Rotterdamse clubs in de eredivisie op twee hield. De underdog speelt zondag, rond lunchtijd, thuis.

AZ, met een nieuwe shirtsponsor, speelt in eigen stadion tegen FC Groningen. De club begon het seizoen vorige week met een gelijkspel bij NAC Breda. NAC gaat nu, bij FC Utrecht, op jacht naar de eerste pluspunten. De club staat nog op nul, omdat door een straf van de KNVB met -1 aan het seizoen werd begonnen.

Wilem II, vorige week flink onderuit bij Heracles, ontvangt NEC. ADO Den Haag speelt zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC.