AMSTERDAM - Sevilla richt zijn pijlen op FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz indien Luis Fabiano wordt getransfereerd naar Olympique Marselle. Dat berichten verschillende Spaanse media.

Volgens het dagblad AS zijn FC Twente en Sevilla in afwachting van het vertrek van Fabiano al begonnen met onderhandelen. De besprekingen zouden verlopen in een constructieve sfeer.

Vervanger

Sevilla-trainer Antonio Alvarez kondigt aan dat er zeker een vervanger zal worden aangetrokken voor Fabiano, op wie Marseille een bod van vijftien miljoen euro zou hebben uitgebracht.

“Fabiano is een exceptionele speler, maar we zullen niemand tegenhouden om een stap te maken als wij goed worden gecompenseerd”, zegt Alvarez in de krant Diario de Sevilla. “Bovendien kunnen we snel schakelen als het komt tot een transfer.”

Sevilla eindigde vorig seizoen als vierde in de Spaanse competitie. Later deze maand strijdt de club met Sporting Braga om een ticket voor de Champions League.

'Zeer goede club'

Op zijn website meldt Ruiz dat hij een overgang naar Sevilla zeker ziet zitten.

“We spreken over een zeer goede club en het is altijd mijn wens geweest te spelen in Spanje. Maar nu concentreer ik me op FC Twente.”

Het contract van de 25-jarige Costa Ricaan bij FC Twente loopt af in 2013.