ALKMAAR - Moussa Dembélé verruilt AZ voor Fulham. De 23-jarige aanvaller bevestigde donderdagavond laat zijn overstap naar de Engelse club op de website van het Noordhollands Dagblad.

De Belgische international moet bij zijn nieuwe club nog wel een medische keuring ondergaan.

Naar verluidt is met de transfer een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid. Ook Birmingham City en een aantal andere Engelse clubs hadden serieuze interesse in Dembélé, die uiteindelijk zelf voor Fulham koos. Zijn contract liep in Alkmaar medio 2011 af.

Stabiele club

''Ik ben tevreden. Ik wilde naar een topcompetitie en was op zoek naar een stabiele club, waar ik een goed gevoel bij heb. Een club waar ik uitzicht op speeltijd heb. Natuurlijk is een echte topclub mooi, maar de kans op een basisplaats is daar kleiner."

"En ik ben nu net 23, ik hoop nog altijd over een paar jaar de stap naar een echte topclub te kunnen maken'', zegt Dembélé vrijdag in het Noordhollands Dagblad.

Na Jeremain Lens (PSV), David Mendes da Silva (Red Bull Salzburg) en Mounir El Hamdaoui (Ajax) is Dembélé de vierde belangrijke speler die deze zomer AZ verlaat. Mogelijk vertrekken ook de Italiaan Graziano Pellè en de Argentijn Sergio Romero nog naar een andere club.