AMSTERDAM - Bokser Evander Holyfield wil begin november zijn rentree in de ring maken. De viervoudig wereldkampioen zwaargewicht gaat dan, op 48 jarige leeftijd, het gevecht aan met Sherman 'The Tank' Williams.

Ken Sanders, Holyfield's manager, bevestigt tegenover ESPN dat hij een ondertekende overeenkomst van Williams heeft ontvangen. Het gaat om een wedstrijd van twaalf ronden.

"De strijd zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in de Joe Louis Arena in Detroit", vertelt Sanders.  Holyfield en zijn zakenpartner bezoeken binnenkort de Arena en hopen de deal dan af te ronden.

Verkocht

Holyfield, wiens bijnaam 'The Real Deal' luidt, heeft sinds december 2008 geen grote wedstrijden meer gebokst. Destijds maakte hij zijn eerste comeback, maar hij verloor de wedstrijd op punten van de Rus Nikolaj Valoejev. 

Vanuit het kamp van Holyfield bestaan nog steeds de vermoedens dat de wedstrijd is verkocht. De vijfde wereldtitel bleef uit.

Uitzendrechten

Holyfield won in zijn 26 jaar durende carrière liefst 43 wedstrijden, verloor er tien en zag twee partijen in een remise eindigen. Hij heeft 28 KO's op zijn naam staan.

De uitzendrechten zijn nog niet verkocht voor de bijzondere ontmoeting. "We zijn in onderhandeling", aldus Sanders.

Als Holyfield zegeviert, wil het zwaargewicht nog één keer aantreden in een groot titelgevecht. Daarin moet de huidige wereldkampioen Vitali Klitschko de tegenstander zijn.