LYON - Een keur aan internationale topvoetballers heeft dinsdagavond in het Gerland-stadion van Lyon op indrukwekkende wijze de overleden collega Marc-Vivien Foe herdacht. Voor ruim .000 toeschouwers speelden een All Star-team tegen Kameroen een benefietwedstrijd (3-1).

In hetzelfde stadion zakte de 65-voudige international van Kameroen op 26 juni ineen tijdens de wedstrijd tegen Colombia in het toernooi om de Confederatiebeker. Kort daarna stierf de -jarige middenvelder door een hartstilstand.

In het All Star-team, met allemaal voormalige ploeggenoten van Foe, speelden onder anderen Henry, Pires, Wiltord en Anelka mee. Kevin Keegan (Manchester City) fungeerde als coach. Foe speelde vorig seizoen op huurbasis voor City. Hij won (Franse) nationale titels met Lens en Lyon en nam met Kameroen deel aan twee wereldkampioenschappen (1994 en 2002).

Leeuwen

De opbrengst van de benefietwedstrijd gaat naar een speciaal fonds dat door de weduwe van Foe wordt beheerd. Het herdenkingsduel had als motto: 'Een Leeuw sterft nooit, maar slaapt'. De bijnaam van het nationale team van Kameroen, kampioen van Afrika, luidt niet voor niets 'Ontembare Leeuwen'.