SINT-PETERSBURG - Dick Advocaat heeft zijn eerste officiële wedstrijd als bondscoach van Rusland gewonnen. De 62-jarige Hagenaar zag zijn nieuwe ploeg woensdagavond met 1-0 zegevieren over Bulgarije.

Roman Sjirokov maakte in de zesde minuut het doelpunt in de oefeninterland.

Advocaat debuteerde op bekend terrein. Het duel werd gespeeld in het Petrovski Stadion van Zenit Sint-Petersburg. Met die Russische club vierde de voormalige bondscoach van Oranje grote triomfen.

De oefenwedstrijd zou aanvankelijk in Moskou worden gespeeld. Wegens de hevige smog door de aanhoudende bosbranden in centraal Rusland werd de wedstrijd verplaatst naar Sint-Petersburg.

Advocaat begint op 3 september aan het EK-kwalificatietoernooi met een uitwedstrijd tegen Andorra. Hij moet Rusland naar het eindtoernooi in 2012 leiden.

Hiddink

Oud-bondscoach van Rusland Guus Hiddink boekte een overwinning met zijn nieuwe team. Turkije won de oefenwedstrijd tegen Roemenië met 2-0.

Beide treffers in Istanbul vielen in de laatste tien minuten. Emre Belozoglu bracht de thuisploeg op voorsprong, Arda Turan zorgde voor de eindstand.