SINGAPORE - De FIFA gaat serieus praten over het gebruik van technische hulpmiddelen bij voetbalwedstrijden. Het onderwerp staat op de agenda bij de vergadering in oktober van de IFAB, de spelregelcommissie van de wereldvoetbalbond.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft dat woensdag gezegd.

Bij een persconferentie in Singapore zei Blatter dat diverse partijen worden uitgenodigd om hun technische hulpmiddelen te demonstreren tijdens de bijeenkomst van de IFAB.

Blatter heeft verscheidene keren laten blijken dat hij geen voorstander is van het gebruik van videobewijs.

Lampard

Bij het wereldkampioenschap kwam de discussie weer op gang, toen de scheidsrechter en grensrechter niet constateerden dat de bal na een schot van Frank Lampard, in de achtste finale tussen Engeland en Duitsland, de doellijn was gepasseerd.

De gesprekken bij de vergadering in oktober gaan ook alleen over het gebruik van technische hulpmiddelen bij dat soort momenten (camera's op de doellijnen) zo deelde Blatter mee. De FIFA wil verder nog niet gaan.

Toelichten

''Mijn mening over gebruik van technische hulpmiddelen op de doellijn is nooit veranderd'', zei Blatter, die in Singapore is om de Olympische Spelen voor de jeugd te openen.

''Ik heb altijd gezegd dat we een accuraat en simpel systeem zouden kunnen inpassen, als we dat voorhanden hebben. Maar dat was tot dusverre niet het geval. Adidas en Cairos Technologies komen nu met een voorstel, net als de Italiaanse voetbalbond en het Zwitserse Longines. Zij krijgen allemaal de kans hun plan toe te lichten.''