LONDEN - Olympisch kampioen Usain Bolt komt dit seizoen niet meer in actie. De Jamaicaanse atleet, wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter, heeft te veel last van een rugblessure. Dat maakte zijn manager dinsdag bekend.

Bolt werd vorige week bij de Diamond League in Stockholm voor het eerst sinds twee jaar verslagen op de 100 meter. De Amerikaan Tyson Gay bleef hem voor. Het sprintfenomeen liet toen al weten dat hij de juiste vorm miste.

Hij zou deze maand nog zijn opwachting maken bij de Diamond League in Zürich en Brussel. In de Belgische stad zou hij het opnemen tegen zijn landgenoot Asafa Powell en opnieuw tegen Gay.

Rust

De Jamaicaan liet zich maandag in München door dokter Hans Müller-Wohlfarth onderzoeken. Hij ontdekte het probleem in de onderrug bij Bolt.

Als de kwetsuur niet goed wordt behandeld, zou dit voor problemen kunnen zorgen aan zijn hamstring of kuit. ''Met het oog op de toekomst is het daarom beter dat hij nu een periode van rust inlast'', aldus zijn manager.

Bolt kampte eerder dit seizoen al met problemen aan de achillespees, maar uit een MRI-scan is gebleken dat alles er weer goed uitziet.

Londen

''Het is teleurstellend voor mij dat ik de wedstrijden in Zürich en Brussel moet missen, maar het is beter voor mij om dit jaar geen enkel risico te nemen. 2011 en 2012 zijn hele belangrijke jaren en dan wil ik weer volledig fit zijn'', keek Bolt vooruit naar de wereldtitelstrijd van 2011 en de Olympische Spelen in 2012 in Londen.