AMSTERDAM - Gregory van der Wiel heeft moeite om dit seizoen zijn goede vorm van de vorige jaargang te benaderen. De rechtsback van Ajax verkeert naar eigen zeggen 'niet in mijn beste vorm'.

“Ik voel me mentaal ook best moe”, vertelt hij aan NUsport. “Ik heb vorig seizoen bij Ajax en Oranje alles gespeeld en moest toen mijn niveau verhogen naar het niveau voor het WK. Daarna waren er weer belangrijke wedstrijden met Ajax.”

Van der Wiel is niet blij met de weinige vrije dagen die hij heeft. “Ik heb tussendoor steeds maar twee dagen rust. Ik moet me er echt toe zetten om die duels te spelen. Dat heb ik nog nooit gehad. Het is best zwaar allemaal.”

Pijntje

De Ajacied heeft na de verloren WK-finale tegen Spanje (1-0) in Zuid-Afrika nauwelijks vakantie gehad. “Dat voel ik. Ik had na het WK wat last van mijn lies, nu voel ik een pijntje in mijn hamstrings.”

Van der Wiel werd deze zomer nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München. Gesprekken tussen de Amsterdammers en de Duitsers liepen vast waardoor de verdediger vooralsnog in de hoofdstad te bewonderen is.