AMSTERDAM - Ajax is erop gebrand de selectie zo snel mogelijk rond te hebben. Maandag werd bekend dat André Ooijer de overgang naar de hoofdstad maakt.

Dinsdag komt aanvaller Mido naar Amsterdam voor het eerste deel van de medische keuring in Amsterdam. Hij kan daarna een contract voor één seizoen tekenen.

Mido heeft naar eigen zeggen zijn contract bij Middlesbrough ontbonden. Dat was nodig omdat Ajax geen transfersom voor de spits wilde betalen.

Mocht de komst van de aanvaller afgerond worden, dan moet Jol alsnog enkele speelrondes wachten voordat hij gebruik kan maken van de diensten van Mido. Het aanvragen van een werkvergunning voor de Egyptenaar duurt minimaal twee weken.

Concurrenten

De 27-jarige aanvaller heeft aan verslaggevers uit Egypte laten weten dat hij uitkijkt naar zijn rentree bij de club voor wie hij vanaf 2001 twee seizoenen voetbalde.

''Ik heb met Suarez en El Hamdaoui twee grote concurrenten. Maar dat maakt me alleen maar sterker. Ik heb een goede band met Ajax, de supporters en trainer Martin Jol. Ik hoop snel mijn oude niveau weer te bereiken.''

De Ridder

Volgens De Telegraaf is ook Daniël de Ridder op weg naar de hoofdstad. De vleugelaanvaller traint vanaf woensdag op proef mee bij Ajax.

Als hij Jol weet te overtuigen van zijn kwaliteiten, komt hij op huurbasis over uit Engeland. De Ridder speelt daar voor Wigan Athletic.