AMSTERDAM - Fernando Alonso gelooft in een positieve afloop nu Ferrari de weg omhoog heeft gevonden. De Spanjaard ziet na een zege in Duitsland en tweede plek in Hongarije weer volop kansen op het kampioenschap.

De Ferrari-coureur schat zijn kansen om een derde wereldtitel te winnen op vijftig procent. “Het kostte ons slechts twee goede Grands Prix om weer volop in de strijd te zijn”, aldus Alonso, die eerder in het seizoen wat pech kende.

“Het klopt dat we nog steeds twintig punten achterstaan en het is altijd beter om het WK te leiden, maar ik heb er vertrouwen in dat het bij ons alleen nog maar beter gaat. Het belangrijkste is dat we kalm en geconcentreerd blijven.”

Concurrentie

Alonso vindt het moeilijk zijn grootste concurrent aan te wijzen. “Lewis Hamilton, Jenson Button en ik werden allemaal al eens kampioen. Misschien is dat een voordeel als het erop aankomt. In percentages uitgedrukt? Ik dien mezelf vijftig procent kans toe.”

Daarnaast voelt Alonso het vertrouwen binnen Ferrari toenemen.“Om uiteenlopende redenen ging het eerder dit seizoen niet zoals zou moeten, maar we liggen nu weer op schema. De auto is enorm verbeterd en dat is alleen maar goed. Het straalt af op het hele team.”

Nieuwe onderdelen

“Bij de volgende race, in Spa-Francorchamps, zijn er weer nieuwe onderdelen beschikbaar en ik hoop dat die ons verder voorwaarts helpen. De andere renstallen doen alleen precies hetzelfde, daarom moeten we relatief gezien ons werk nog beter doen.”