ROME - De Italiaanse Federale Appèlcommissie (CAF) behandelt op 8 februari het hoger beroep van Jaap Stam tegen zijn schorsing van vijf maanden wegens dopinggebruik. In de urine van de verdediger van Lazio Roma waren sporen van het verboden middel nandrolon gevonden. Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) had tien maanden geëist.

Advocaat Longo van Lazio Roma hoopt dat de schorsing in hoger beroep verminderd wordt tot vier of zelfs drie maanden. Dat zou betekenen dat Stam direct weer voor de Romeinse club door blessures geteisterde kan uitkomen. De voorstopper werd met onmiddellijke ingang geschorst na de eerste positieve test op 13 oktober.

Ook het hoger beroep van de Spaanse middenvelder Guardiola behandelt de commissie op 8 februari. De speler van Brescia werd twee keer positief bevonden. Na de wedstrijd Piacenza-Brescia op 21 oktober en na Lazio-Brescia op 4 november. Hij is voorlopig voor vier maanden geschorst.

Edgar Davids kreeg vorig jaar een schorsing opgelegd van vijf maanden vanwege een te hoge nandrolonwaarde. Tegen Davids was in eerste instantie achttien maanden geëist.

/SPORTJaap Stam vijf maanden geschorst