AMSTERDAM - André Ooijer vervolgt zijn loopbaan bij Ajax. De 36-jarige verdediger komt over van PSV, waar zijn verbintenis afliep.

De Eindhovense club besloot zijn contract niet te verlengen en even leek Ooijer zijn loopbaan een vervolg te geven op Cyprus bij AEK Larnaca, maar uiteindelijk koos hij voor Ajax. Bij die club genoot hij zijn opleiding.

Later kwam Ooijer uit voor FC Volendam, Roda JC en PSV waarna een avontuur in Engeland volgde bij Blackburn Rovers. Na drie seizoenen Premier League keerde Ooijer vorig jaar terug bij PSV.

Zuid-Afrika

Ondanks een goed begin werd zijn tweede periode in Eindhoven geen succes. Ooijer belandde op de bank en PSV verlengde zijn contract niet. Desondanks reisde Ooijer met het Nederlands elftal mee naar Zuid-Afrika en in de kwartfinale tegen Brazilië vervulde hij zelfs een hoofdrol door de geblesseerde Joris Mathijsen met succes te vervangen.

Een nieuwe club bleef echter uit tot Ajax zich meldde. Naast Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Oleguer is Ooijer nu de vierde centrale verdediger in de selectie van trainer Martin Jol. Anderhalve week terug was spits Mounir El Hamdaoui de eerste versterking van Ajax voor het nieuwe seizoen.