AMSTERDAM - Orlando Engelaar mist perspectief bij Oranje en heeft zich daarom afgemeld bij bondscoach Bert van Marwijk voor de oefeninterland aanstaande woensdag tegen Oekraïne.

''Ik had de afgelopen twee jaar eigenlijk nooit het gevoel dat ik ergens voor trainde”, aldus de middenvelder van PSV tegenover De Telegraaf.

"Het is één van de moeilijkste beslissingen van mijn leven."

Begrip

Van Marwijk reageerde teleurgesteld op het telefoontje van Engelaar, maar toonde ook begrip volgens de middenvelder. ''Hij begreep dat het missen van het WK voor mij een enorme teleurstelling was.”

Engelaar concludeerde hieruit dat hij niet tot de beste 23 voetballers van Nederland hoort. ''Ik moet dit seizoen gewoon weer heel goed gaan voetballen, zodat ik weer word opgeroepen. Want ik heb zeker niet bedankt voor Oranje en ooit hoop ik dat shirt weer aan te trekken.”

Afvallers

De middenvelder was bij het EK in 2008 basisspeler onder de toenmalige trainer Marco van Basten. Onder diens opvolger Bert van Marwijk kwam hij steeds minder in actie.

Engelaar hoorde wel tot de voorlopige selectie voor het WK in Zuid-Afrika, maar viel uiteindelijk af. Hij speelde tot dusverre veertien interlands, waarin hij niet wist te scoren.