AMSTERDAM - Robin Haase hoort voor het eerst sinds zijn rentree weer bij de beste honderd tennissers ter wereld. De Hagenaar, die afgelopen week het sterk bezette challengertoernooi in San Marino won, klom van de 121e naar de 100e plaats.

Thiemo de Bakker, de beste Nederlander op de ranglijst, blijft op de 46e plaats staan. Igor Sijsling zakte van 165 naar 167. Ook Jesse Huta Galung deed het goed.

Door zijn halvefinaleplaats bij het challengertoernooi in Segovia klom hij 24 posities en staat nu 193e. Hij lost daardoor Thomas Schoorel af als vierde Nederlander bij de eerste 200. Schoorel leverde acht plaatsen in en staat 205e.

De stijger van de week is David Nalbandian. De Argentijn won de titel in Washington DC en klom van de 117e naar de 45e positie, een sprong van 72 plaatsen. Andy Roddick zakte twee plaatsen van de negende naar de elfde positie.

Daardoor staat er voor het eerst sinds de invoering van de wereldranglijst geen Amerikaanse tennisser in de top tien. Rafael Nadal blijft nummer een.