AMSTERDAM - Arjen Robben maakt zichzelf en de artsen geen verwijten dat hij te snel zou zijn klaargestoomd voor het WK. De 26-jarige vleugelspeler is zeker twee maanden uit de roulatie wegens een hamstringblessure.

“Ik kwam vorige week terug van vakantie om met de voorbereiding te beginnen in de veronderstelling dat ik honderd procent fit was”, vertelt Robben aan de Duitse televisiezender Sport 1. “Dan word ik onderzocht en blijk ik geblesseerd te zijn.”

De scheur die de medische staf van Bayern München aantrof in het linkerbovenbeen van de aanvaller is vermoedelijk dezelfde die Robben in de aanloop naar de mondiale eindronde opliep in de oefeninterland tegen Hongarije.

'WK was risico'

“Het is moeilijk om te begrijpen dat ik op het WK vijf duels afwerkte zonder iets te merken van de kwetsuur. Ik heb ook helemaal geen pijn, heb nog steeds het gevoel dat ik kan spelen. Nu neem ik alle tijd om te herstellen, misschien neemt het revalidatieproces wel drie maanden in beslag.”

Robben had in de race om Zuid-Afrika te halen veel baat bij fysiotherapeut Dick van Toorn. “Ik geef niemand hier de schuld van. Noch mijzelf, noch de artsen. Ik wist dat het een risico zou zijn om deel te nemen aan het WK.”