AKRON - Tiger Woods sloot zondag (lokale tijd) in Akron zijn slechtste toernooi in zijn loopbaan als professioneel golfer af. De Amerikaanse nummer één van de wereld eindigde na een laatste ronde van 77 slagen op de onthutsende score van achttien boven par.

Zijn landgenoot Hunter Mahan was de sterkste bij de WDC-Bridgestone Invitational met twaalf onder par. Hij had met een totaalaantal van 268 dertig slagen minder nodig dan Woods.

''Het was een lang jaar. Ik zie de lol er niet van in om 18 boven par te scoren, zeker niet omdat mijn handicap nul zou moeten zijn'', jammerde Woods, die in veertien jaar golf nooit zo slecht presteerde.

Hij heeft moeite om zijn oude niveau te halen na zijn buitenechtelijke escapades die breed werden uitgemeten in de wereldpers.

Heerschappij

Met de matige prestaties van Woods leek een einde te komen aan zijn vijf jaar durende heerschappij als aanvoerder van de wereldranglijst.

Zijn rivaal en landgenoot Phil Mickelson slaagde er op de laatste dag met 78 slagen echter in een nog slechtere ronde neer te zetten dan Woods. ''Het is moeilijk om positief te blijven na een ronde als deze. Ik heb veel werk te doen'', reageerde Mickelson.

Geweldig

Hoe anders was de stemming bij Mahan die met zijn prestatie een plaats verdiende in het Amerikaanse team voor de Ryder Cup. ''Het is geweldig. De beste spelers van de wereld zijn hier. Het is zeker de mooiste zege uit mijn carrière.''

Mahan (28) geloofde zijn ogen niet toen hij op het scorebord zijn ruime voorsprong op Woods zag. ''Ik had nooit van mijn leven gedacht dat dat mogelijk zou zijn. Het is heel vreemd.''

Ryder Cup

Woods twijfelde na zijn blamage of hij wel een plek verdient in het team voor de Ryder Cup. ''Het zou het team niet helpen als ik zo speel.''

Mahan stak zijn collega een hart onder de riem. ''Hij gaat zijn oude spel terugvinden. Ik denk dat hij de Ryder Cup nodig heeft.''