LAGUNAS DE NEILA - Pieter Weening heeft zondag in de slotetappe van de Ronde van Burgos zijn sleutelbeen gebroken. Bauke Mollema, zijn ploeggenoot bij Rabobank, blijkt zaterdag dezelfde blessure opgelopen te hebben.

Weening kwam in de laatste afdaling van de koers zwaar ten val. Dat meldde zijn ploeg zondag op de website.

Rabobank hoopt dat de 29-jarige Weening tijdig hersteld is voor de Ronde van Spanje, die over drie weken start.

''Na een operatie kan hij binnen drie dagen al weer op de fiets om de conditie op peil te houden. Ik weet nog niet hoe de breuk van Pieter is, maar hopeloos hoeft het echt niet te zijn'', zegt ploegarts Van Esseveldt op de site.

Geen operatie

Mollema hoeft wellicht niet geopereerd te worden. Hij liep de breuk zaterdag op in de Ronde van Polen. Ondanks een val reed hij de slotetappe uit en eindigde Mollema als derde in het eindklassement.

Zondagmiddag na aankomst op Schiphol besloot Van Esseveldt in een ziekenhuis in Amstelveen toch foto's te laten maken en daarbij kwam de breuk aan het licht.

Vier weken

Het is geen vervelende breuk", meldt de arts. "Ik denk dat Bauke zonder operatie al over vier weken weer in competitieverband kan rijden.''

''Met een operatie kan dat eventueel nog eerder, maar deelname aan zijn eerstvolgende koersen van volgende week (GP Plouay en Tour de Limousin) zit er niet meer in. We overleggen maandag wat we gaan doen."