AMSTERDAM - Jan Vennegoor of Hesselink staat in de belangstelling van Feyenoord. De 31-jarige aanvaller moet in De Kuip het spitsenprobleem oplossen.

Dat liet Mario Been weten in het televisieprogramma FC Rijnmond.

Vennegoor zit momenteel zonder club, nadat hij deze zomer moest vertrekken bij Hull City.

De Engelse club had door de degradatie uit de Premier League geen plaats meer in de selectie voor de Nederlander. Bij Hull City maakte hij drie doelpunten in 31 wedstrijden.

Zaakwaarnemer Rob Jansen bevestigt dat hij met Been, die hij ook begeleidt, wel eens tussen neus en lippen door over Vennegoor heeft gesproken. Maar hij stelt nooit door Feyenoord te zijn gevraagd om bij de spits een balletje op te gooien.

Beenhakker

Technisch directeur Leo Beenhakker van Feyenoord, die óók door Jansen wordt begeleid, bevestigt die lezing. Hij ontkende vrijdagmiddag tegenover NUsport dat hij Vennegoor heeft gebeld.

"Hoe kom je daar nou bij? Omdat Mario zijn naam heeft laten vallen? Mario heeft alleen gezegd dat Vennegoor een spits is die er bij ons vijftien tot twintig in zou kunnen schieten. Ik heb Vennegoor niet benaderd en ben nog steeds hard bezig met het zoeken van een spits. Op dit moment heb ik geen nieuws."

Conditie

Op dit moment houdt Vennegoor samen met Arnold Bruggink zijn conditie op peil bij PSV.

“Je hoeft er niks achter te zoeken,” vertelde Jansen eerder aan NUsport. “Het is enkel en alleen om conditie op te doen.”