AMSTERDAM - Ferrari heeft de stijgende lijn gevonden en plotseling mengt Fernando Alonso zich weer in de strijd om de titel. Dit tot vreugde van Luca Di Montezemolo. De grote baas van Ferrari looft de veerkracht van zijn team.

Het ging eerder dit seizoen keer op keer mis voor Ferrari en bovendien verloor de auto aan snelheid ten opzichte van de concurrentie. Inmiddels is het tij gekeerd. Fernando Alonso won in Duitsland en werd tweede in Hongarije. Hij staat nog maar twintig punten achter WK-leider Mark Webber.

Dit is het Ferrari zoals Di Montezemolo het graag ziet. “Het is een wereld van verschil als ik onze huidige situatie vergelijk met die van een maand geleden. Ik wil iedereen daarvoor bedanken. Dit kan alleen worden bereikt door hard te werken”, vertelt hij op de website van het team.

Strijdlust

“De ingenieurs werkten keihard om de auto te verbeteren en de coureurs deden hun werk eveneens zeer goed. Fernando maakte indruk met enkele goede starts en Felipe (Massa, red.) scoort veel belangrijke punten.”

Het doet Di Montezemolo goed om Ferrari weer te zien strijden. “Eerder dit seizoen verprutsten we enkele goede mogelijkheden en we waren flink ongelukkig. We moeten echter vooruit kijken en in onszelf blijven geloven. Maar dat hoef ik niemand uit te leggen omdat we nog steeds kampioen kunnen worden.”