AMSTERDAM – Ajax leek vrijdag een nieuwe speler te presenteren. De naam van de in Amsterdam opgeleide Daniël de Ridder is terug te lezen op de website van de UEFA.

De Europese voetbalbond publiceerde vrijdag de volledige spelerslijst van de Amsterdammers, die in de laatste voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev uitkomen.

De naam van De Ridder staat daar niet tussen. Wel wordt hij genoemd op de lijst van spelers die dit seizoen uit gaan komen in de eredivisie, gekoppeld aan rugnummer 19.

Boete

Een woordvoerder van Ajax meldt tegenover NUsport dat er van een akkoord met De Ridder, zijn club Wigan en Ajax nog geen sprake is. ‘’Zolang een speler niet onder contract staat, kun je de speler niet op de lijst voor de Champions League zetten.''

''Er werkt blijkbaar iemand bij de UEFA met een rijke fantasie, want wij weten echt van niks. Dit is niet de lijst die wij hebben opgegeven. We ervaren deze situatie als zeer vervelend.''

De speler van Wigan Athletic wordt al geruime tijd in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club.

Jol

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie sprak Ajax-trainer Martin Jol tegen dat De Ridder op zijn lijstje staat om spelers als Dennis Rommedahl, Miralem Sulejmani en Marko Pantelic te vervangen.

"Hij is niet een echte buitenspeler of een echte spits. "Ajax blijft wel op zoek naar versterking. "We proberen er alles aan te doen om nieuwe spelers te halen."