NEW YORK - De advocaat van Lance Armstrong is niet te spreken over de gang van zaken rond het onderzoek naar de beschuldigingen van doping door zijn cliënt.

''Die anonieme verhalen en lekken naar de pers maken van deze zaak een circus. Dit onderzoek wordt misbruikt om Armstrong in opspraak te brengen. Het is verkwisting van belastinggeld, onethisch en het past niet bij de Amerikaanse cultuur'', reageert Brian Daley op de nieuwe beschuldigingen.

Donderdag bracht de krant New York Times naar buiten dat ook nog een andere oud-ploeggenoot, die anoniem wil blijven, Armstrong beschuldigt van het gebruik van verboden middelen.

Landis

De zevenvoudig tourwinnaar zou ook hebben aangespoord tot doping binnen de ploeg. Eerder liet Floyd Landis zich uit over dopingpraktijken van Armstrong in zijn tijd bij de ploeg US Postal. De Amerikaanse justitie besloot daarop een onderzoek in te stellen.

''Mensen die in dit onderzoek vertellen dat Armstrong dope heeft gebruikt, liegen of vergissen zich. Er zijn honderden mensen die kunnen bevestigen dat Lance eerlijk is. Hij is bovendien nooit betrapt'', stelt zijn raadsman.