AMSTERDAM - Ajacied Miralem Sulejmani vertrekt vrijdag naar Londen op zijn huurovergang naar West Ham United af te ronden.

"Ik vertrek naar West Ham, maar kom volgend jaar vol power terug", zei de Serviër volgens De Telegraaf. Ajax-trainer Martin Jol wenste hem na het duel tegen PAOK Saloniki persoonlijk sterkte, schrijft de krant.

De duurste voetballer in Nederland wordt bij de Oost-Londense club medisch doorgelicht en moet dan nog de laatste details bespreken voor zijn tijdelijke transfer. West Ham zou opdraaien voor het volledige salaris van Sulejmani.

Jol

Eerder blokkeerde Jol een overgang van Sulejmani naar de Engelse club nog, omdat Ajax niet al te ruim in de aanvallers zat. Dat kwam hem op forse kritiek te staan van de speler. Nu Jol met Mounir El Hamdaoui de gewenste versterking voor de aanval binnen heeft mag Sulejmani alsnog weg.

De 21-jarige behendige aanvaller heeft zijn belofte na zijn komst voor 16,25 miljoen euro van sc Heerenveen nooit kunnen inlossen. In 44 wedstrijden scoorde hij tien keer.

Hoofdtoernooi

Niet alleen de verhuur van Sulejmani levert Ajax geld op. Door het bereiken van de laatste voorronde van de Champions League ten koste van PAOK kan Ajax een premie van 1,2 miljoen euro bijschrijven.

Volgens de club was dat geld echter al begroot. Het halen van het hoofdtoernooi is dat niet en kan vele miljoenen extra opleveren.