MÖNCHENGLADBACH - De Nederlandse hockeyers hebben hun derde nederlaag op rij geleden in de Champions Trophy.

Oranje verloor met 4-3 van de Europees kampioen. Bij rust leidde Nederland nog met 3-2.

Door de nederlaag zakken de manschappen van Van Ass naar de laatste plaats in het zeslandentoernooi met slechts 3 punten. Gastland Duitsland is zaterdag de volgende tegenstander.

De wedstrijd kende een enerverend begin. Al na drie minuten stond de Engelse ploeg voor door een treffer van Richard Alexander. Zijn schot ging via de stick van Wouter Jolie langs keeper Jaap Stockman.

Vier minuten later kwam Nederland al langszij via Rogier Hofman. Engeland protesteerde tegen het doelpunt, maar de video-umpire keurde de goal goed.

Voorsprong

Oranje was beter, maar het was opnieuw de formatie van bondscoach Bobby Crutchley die voorsprong nam. In de achttiende minuut rondde Simon Mantell een snelle counter af. Nog geen twee minuten stond het alweer gelijk. Jeroen Hertzberger tikte een voorzet van Hofman in.

Oanje kwam kort voor rust verdiend op voorsprong. Mink van der Weerden mocht aanleggen voor een strafcorner en zijn sleeppush ging hard langs de Engelse goalie James Fair.

De betere

Na de pauze bleven de Nederlandse hockeyers het betere van het spel houden, maar tot treffers leidde dat niet. Daarmee leidde ze hun ondergang in tegen de geslepen en ervaren Engelse ploeg, die een kwartier voor tijd vanuit het niets de gelijkmaker produceerde.

Mantell tikte een harde hoog voorgegeven bal in, het protest van Nederland werd afgewezen. Vijf minuten later was het onheil compleet, toen Alexander voor zijn tweede goal tekende en Engeland verrassend de zege bezorgde.