AMSTERDAM - De discussie rond de blessure van Arjen Robben houdt voorlopig aan. Bayern München en de KNVB hebben contact met elkaar over de ontstane situatie.

Woensdag heeft Oranje-arts Gert-Jan Goudswaard een eerste keer gesproken met Bayern-dokter Hans-Wilhelm Müller-Wolfahrt.

Laatstgenoemde leverde begin deze week pittige kritiek op zijn ambtgenoot bij het Nederlands elftal toen bleek dat Robben twee maanden uitgeschakeld is met een spierblessure.

Volgens hem is de nieuwe kwetsuur van Robben te danken aan het feit dat bij Oranje voor en tijdens het WK onverantwoord met de aanvaller is omgegaan om hem in te kunnen zetten. De KNVB is het met de aantijgingen pertinent oneens.

Littekenweefsel

Manueel therapeut Dick van Toorn, die Robben binnen no-time fit kreeg, gelooft zelfs niet dat Robben een nieuwe blessure heeft opgelopen. Volgens hem is wat Bayern heeft geconstateerd, niet meer dan het littekenweefsel van Robbens herstelde spierscheuring.

Bondsdirecteur Henk Kesler is nauw bij de zaak betrokken. "Bayern heeft het verzoek gedaan om de gang van zaken te analyseren en daaraan verlenen we als KNVB alle medewerking'', zegt hij tegenover De Telegraaf.

''De kans is groot dat ikzelf ook nog met (Bayern-directeur) Rummenigge om de tafel ga zitten, maar eerst zullen de artsen uitgebreid contact hebben. Bij Bayern zitten te goede vrienden van de KNVB om niet mee te werken en verder hebben wij niets te verbergen.''

Niet bang

Bayern heeft laten weten dat het voorlopig niet aan de bel trekt bij de FIFA. Kesler is niet bang dat dit later alsnog gebeurt. ''Ik ben helemaal niet zo onder de indruk van deze affaire of een klacht bij de FIFA. Ik zie niet waar wij in de fout zouden zijn gegaan. Arjen stond maandag gewoon op het punt om te gaan trainen.''

De club van trainer Louis van Gaal is overigens verzekerd voor een situatie als die van Robbben. ''Zoals de FIFA verplicht'', meldt Kesler.