SALZBURG - Red Bull Salzburg heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. De Oostenrijkse kampioen van de Nederlandse trainer Huub Stevens speelde in eigen huis Omonia Nicosia weg met 4-1.

Dat resultaat was ruimschoots voldoende, want de uitwedstrijd op Cyprus was in 1-1 geëindigd. De doelpunten voor Salzburg kwamen op naam van Dusan Svento, Franz Schiemer (2x) en Joaquin Boghossian.

David Mendes da Silva speelde de hele wedstrijd mee. Invaller Hernan Rengifo van Omonia maakte in blessuretijd nog de tegengoal

Celtic

Voor Celtic eindigde de Champions League in de derde voorronde. De Schotse club van de Nederlanders Glenn Loovens en Jos Hooiveld bleek niet opgewassen tegen Braga. In Portugal was het al 3-0 geworden voor Braga, Celtic slaagde er in Glasgow niet in die nederlaag weg te poetsen.

De Schotten wonnen slechts met 2-1. Paulo Cesar opende al snel voor Braga de score, in de tweede helft troffen Gary Hooper en Efrain Juarez doel voor Celtic.

Zenit

Zenit Sint-Petersburg ging ten koste van Unirea Urziceni een ronde verder. De Russische topclub won in eigen huis met 1-0 door een treffer van de Portugese international Danny. Tijdens de eerste wedstrijd in Roemenië waren beide ploegen niet tot scoren gekomen.

Dinamo Kiev

Dinamo Kiev verschalkte AA Gent. De Belgische club verloor de return in eigen huis met 3-1. Kiev had zijn thuiswedstrijd al met 3-0 gewonnen.

Denis Garmasj, Artem Milevski en Olej Goesev scoorden voor de Oekraïense formatie, het Vlaamse tegendoelpunt van Elimane Coulibaly was meer voor de eer.

Loting

De loting van de vierde ronde is komende vrijdag. De eerste wedstrijden worden gespeeld op 17 en 18 augustus, de returns op 24 en 25 augustus.

De winnaars van deze play-offs gaan door naar de groepsfase van de Champions League.