AMSTERDAM - Ajax heeft zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. De Amsterdammers speelden een matige eerste helft tegen PAOK Saloniki, maar kenden een knotsgekke tweede helft: 3-3.

De ploeg van trainer Martin Jol wist voor aanvang van het duel in Thessaloniki dat het moest scoren om door te gaan naar de laatste voorronde van het kampioenenbal.

Ajax bekroonde vorige week een goede wedstrijd tegen PAOK in de Arena niet met een goede uitgangspositie (1-1).

Achterstand

De 'Hel van Thessaloniki' leek bewaarheid te worden nadat de Portugees Vieirinha al na zestien minuten na een vrije trap de Grieken op voorsprong kopte. Even daarvoor was Ajax al ontsnapt aan een achterstand nadat Gregory van der Wiel de bal te kort terugspeelde op keeper Maarten Stekelenburg.

De inzet van Dimitrios Salpigidis kon op de doellijn worden gered door de eerste doelman van Oranje.

Suarez

Het roer ging na de pauze om bij Ajax en wie anders dan Luis Suarez gaf het goede voorbeeld. De Uruguayaan nam een lange bal van Jan Vertonghen goed aan en schoot die hard achter de Kroatische doelman Dario Kresic. Nog geen twee minuten later schatte Siem de Jong een lage voorzet van Suarez op waarde: 1-2.

Toen de op tijd herstelde Rasmus Lindgren uit een vrije trap Kresic verraste, leek de buit binnen voor de Amsterdammers. Salpigidis bracht na slap verdedigen de spanning in de wedstrijd echter weer terug: 2-3.

Penalty

Suarez schoot nog op de paal waarna Vladimir Ivic het duel een spannende slotfase had kunnen bezorgen. De maker van het doelpunt in Amsterdam zag zijn door Vurnon Anita veroorzaakte penalty echter gestopt worden door Stekelenburg.

Een minuut voor tijd was de Ajax-doelman weer de held doordat hij Salpigidis, die ontsnapte aan buitenspel en alleen op Stekelenburg afging, van scoren afhield. Ivic herstelde in de extra tijd zijn misser (3-3), maar het bleek uiteindelijk te laat.

Door de zege hoort Ajax vrijdag wie de tegenstander is in de laatste voorronde van de Champions League.