AMSTERDAM - De strijd om het eigendom van Liverpool is losgebarsten nadat de Syrische zakenman Yahya Kirdi zich op Anfield Road heeft gemeld met een megabod op de Engelse club.

Kirdi beweert in The Guardian in vergevorderde onderhandelingen te zijn met de huidige Amerikaanse eigenaren Tom Hicks en George Gillett. De krant meldt dat dit is bevestigd door 'The Reds'.

De voormalig Syrische profvoetballer claimt in een statement dat hij een prijs is overeengekomen en dat er hard wordt gewerkt aan het rondmaken van de deal.

Kirdi heeft beloofd dat hij Liverpool uit de schulden wil halen en geld wil steken in de bouw van het nieuwe Stanley Park-stadion. De huidige eigenaren weigerden de afgelopen seizoen veel geld beschikbaar te stellen.

Concurrerend bod

Zaterdag maakte de Chinese zakenman Kenneth Huang bekend dat een door hem aangevoerde investeringsgroep de schuld van 237 miljoen pond, bijna 284 miljoen euro, van de club over wil nemen.

Het bod van Kirdi ligt volgens het Britse dagblad hoger dan het bedrag dat Huang vooralsnog over heeft voor Liverpool. Hicks en Gillet zouden echter minimaal het dubbele willen zien voor de vijfvoudig Europacup 1-winnaar.

Extra geld

"Liverpool is een enorme club met gepassioneerde en trotse fans in de eigen stad en in elk deel van de wereld", aldus Kirdi.

"Met extra geld om de selectie te verbeteren en financiering voor een nieuwe stadion worden de funderingen onder Liverpool sterk en solide, zodat de club de komende jaren zowel in Europa als de Premier League goed voor de dag te komen."